Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boussu-Lez-Walcourt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Boussu-Lez-Walcourt? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle erkende bedrijven zoals Luminus & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Boussu-Lez-Walcourt de beste deal heeft! Verder check je via de energievergelijker praktische info over zaken zoals stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Froidchapelle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 210,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Boussu-Lez-Walcourt?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Boussu-Lez-Walcourt. Dat gaat van Poweo tot Luminus, de keuze is enorm. Op dit moment tellen we ruim 25 aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boussu-Lez-Walcourt is die past bij jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energievergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Boussu-Lez-Walcourt, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van filters in de vergelijkingstool ontdek je simpel en snel een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Boussu-Lez-Walcourt

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Boussu-Lez-Walcourt is Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Froidchapelle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Boussu-Lez-Walcourt

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Froidchapelle
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 29,00%
 • Centrale postcode: 6440
 • Mazout verbruik: 1570 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-boussu-lez-walcourt

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Boussu-Lez-Walcourt ligt dit gemiddeld op 1530 m3 en 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Van elk contract lees je info aangaande herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Boussu-Lez-Walcourt, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.eni.com. De betreffende energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Boussu-Lez-Walcourt


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €255 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Boussu-Lez-Walcourt. Zo is de besparing het grootst. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Boussu-Lez-Walcourt. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je betreffende energie-organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE + Watz. Vervolgens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Boussu-Lez-Walcourt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Boussu-Lez-Walcourt en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Boussu-Lez-Walcourt

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Boussu-Lez-Walcourt. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Boussu-Lez-Walcourt vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Froidchapelle zien we verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6440. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ duurzame energie.