Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loverval

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Loverval? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je probleemloos alle beschikbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Loverval de laagste prijs hanteert. Verder check je via de Energiehunter praktische informatie over items als bijv. verschillende gasregio’s en info over duurzame energie. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gerpinnes
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Loverval?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Loverval. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loverval is die past bij jouw verbruik? Voer direct de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Loverval, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij keuzes in onze vergelijker ontdek je simpel en snel een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Loverval

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De condities van bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Loverval is Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gerpinnes wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Loverval

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Gerpinnes
 • CV Merk: Benraad
 • Groene stroom: 28,80%
 • Postcode: 6280
 • Verbruik stookolie: 1550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-loverval

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Loverval is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 en 3505 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder contract zie jij informatie als herkomst energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Loverval, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be en www.trevion.be. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Loverval


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €335 rendement bieden. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Onderstaand vind je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Loverval. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Loverval. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw geselecteerde energieleverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent en ook Elegant. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Loverval vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Loverval en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Loverval

De meeste bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Loverval. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Loverval vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Gerpinnes bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6280. In deze omgeving kan je steeds vaker extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent duurzame energie.