Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gerpinnes

Snel online energie vergelijken in Gerpinnes? Via de Energiehunter doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Gerpinnes voor jou de beste prijs heeft. Verder check je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken zoals onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gerpinnes
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gerpinnes?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Gerpinnes. Dat loopt uiteen van Engie tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. In februari 2024 zijn het zo’n 20 energie aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gerpinnes voor jou is? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gerpinnes, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door jouw input in onze vergelijker achterhaal jij moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gerpinnes

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Gerpinnes betreft Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Gerpinnes wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Gerpinnes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Gerpinnes
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene stroom: 0,315%
 • Postcodegebied: 6280
 • Aantal mazout liters: 2040 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-gerpinnes

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Gerpinnes is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 en nog eens 3340 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Van elk contract vind jij informatie aangaande soort energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Gerpinnes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.ebem.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gerpinnes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €325 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bekijk je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaartip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Gerpinnes. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gerpinnes. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gerpinnes vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gerpinnes en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Gerpinnes

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Gerpinnes. Echter kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Gerpinnes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Gerpinnes zien we diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6280. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente