Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Farciennes

Gemakkelijk energie vergelijken in Farciennes? Met behulp van onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers als bijv. Essent en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Farciennes de laagste prijs hanteert. Voorts tref je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Farciennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Farciennes?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Farciennes. Dat gaat van Antargaz tot aan Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van het net van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energie-organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Farciennes is die past bij jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Farciennes, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Farciennes

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Farciennes betreft Ideg. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Farciennes is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Farciennes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Farciennes
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 0,313%
 • Postcode: 6240
 • Verbruik Mazout: 2020 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-farciennes

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Farciennes is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 en nog eens 3330 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Van alle contracten zie jij specificaties m.b.t. type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Farciennes, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.lampiris.be en ook www.zeno.be. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Farciennes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €295 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktische tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Farciennes. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Farciennes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je aanstaande energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste aanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris + Elegant. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Farciennes vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Farciennes en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Farciennes

Tal van bedrijven faciliteren inmiddels groene stroom in Farciennes. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Farciennes vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Farciennes kennen we diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6240. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente