Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Courcelles

Direct energie vergelijken in Courcelles? Middels energiehunter.be tref je overzichtelijk alle relevante leveranciers zoals Engie en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Courcelles de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast tref je via de energievergelijker waardevolle informatie over thema’s zoals gastarieven en verschillende contractsoorten. Daarnaast vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Courcelles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 360,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Courcelles?

Er zijn best veel energieleveranciers in Courcelles. Van Essent tot een speler als Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 aanbieders. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Courcelles is voor jouw verbruik? Vul vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Courcelles, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Dankzij de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaal jij verrassend eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Courcelles

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Courcelles heet Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Courcelles valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Courcelles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Courcelles
 • Populaire CV: Ferroli
 • Groene stroom: 0,308%
 • Centrale postcode: 6180
 • Mazout: 1970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-courcelles

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Courcelles gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1505 m3 + 3305 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk contract bekijk jij data als herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Courcelles, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Courcelles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €370 voordeel geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Courcelles. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Courcelles. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aanstaande energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Aspiravi. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Courcelles vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Courcelles en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Courcelles

Veel leveranciers bieden onderhand groene stroom in Courcelles. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Courcelles vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Courcelles kennen we nogal wat plannen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6180. In deze plaats kan je vaak vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente