Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ham-Sur-Heure

Zonder problemen energie vergelijken in Ham-Sur-Heure? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je moeiteloos alle bekende energiebedrijven als o.a. Mega en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Ham-Sur-Heure prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op energiehunter.be waardevolle info over zaken als o.a. maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ham-Sur-Heure
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 385,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ham-Sur-Heure?

We zien erg veel energieleveranciers in Ham-Sur-Heure. Dit varieert van Engie tot en met Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Ieh. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ham-Sur-Heure is voor jouw situatie? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ham-Sur-Heure, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter vind jij simpel en snel een product dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ham-Sur-Heure

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ham-Sur-Heure betreft Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ham-Sur-Heure valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Ham-Sur-Heure

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ham-Sur-Heure
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene stroom: 0,305%
 • Postcode: 6120
 • Mazout: 1940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-ham-sur-heure

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Ham-Sur-Heure is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 en nog eens 3505 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In algemene zin loont het om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij elk abonnement check je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ham-Sur-Heure, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Ham-Sur-Heure


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €365 bonus betekenen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Ham-Sur-Heure. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ham-Sur-Heure. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je geselecteerde gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent of Aspiravi. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ham-Sur-Heure vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ham-Sur-Heure en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ham-Sur-Heure

Bijna alle energieleveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Ham-Sur-Heure. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ham-Sur-Heure vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Ham-Sur-Heure zijn er verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6120. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente