Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Viroinval

Zonder problemen energie vergelijken in Viroinval? Middels deze website achterhaal je gemakkelijk alle grote aanbieders als Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Viroinval de laagste prijs hanteert. Verder lees je via onze vergelijker uitgebreide info over topics als maatschappijen en info over duurzame energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 235,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Viroinval?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Viroinval. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Viroinval is voor jouw verbruik? Vul direct de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Viroinval, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in onze vergelijker ontdek je simpel en snel een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Viroinval

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Viroinval is Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Viroinval is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Viroinval

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • CV ketel: Baxi
 • Groene energie: 0,301%
 • Postcodegebied: 5670
 • Mazout consumptie: 1900 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-viroinval

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Viroinval is dat gemiddeld 1470 m3 + 3485 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement zoek je info als herkomst energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Viroinval, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.octaplus.be en www.elegant.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Viroinval


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €375 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Viroinval. Daarna is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Viroinval. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert de toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Essent en Elegant. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Viroinval vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Viroinval en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Viroinval

Het gros van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Viroinval. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Viroinval vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Viroinval onderscheiden we allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5670. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Watz tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente