Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dourbes

Gemakkelijk energie vergelijken in Dourbes? Met behulp van de energievergelijker tref je snel en simpel alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Luminus en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Dourbes het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over items zoals energiebelastingen en verschillende contracttypes. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Dourbes?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Dourbes. Van Antargaz tot aan OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag zijn het zo’n 20 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dourbes is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Dourbes, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker vind jij eenvoudig een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Dourbes

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Dourbes betreft Ideg. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Viroinval wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Dourbes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel duurzaam: 21,90%
 • Hoofdpostcode: 5670
 • Mazout verbruik: 2370 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-dourbes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Dourbes is dit gemiddeld zo’n 1585 m3 en nog eens 3375 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk pakket zoek jij informatie aangaande type stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Dourbes, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de aanbieder. Zoals www.luminus.be en www.eni.com. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Dourbes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €300 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Dourbes. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Dourbes. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de betreffende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of Wase Wind. Daarnaast selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Dourbes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Dourbes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Dourbes

Het gros van de bedrijven ondersteunen onderwijl groene stroom in Dourbes. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Dourbes vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Viroinval bestaan er tegenwoordig allerlei plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5670. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Luminus afsluiten.