Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gonrieux

Direct energie vergelijken in Gonrieux? Dankzij onze website ontdek je moeiteloos alle bekende energiebedrijven als o.a. Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Gonrieux de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over topics als bijvoorbeeld verbruik in de regio en de slimme meter. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,269
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 380,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gonrieux?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Gonrieux. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 40 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gonrieux is voor jouw verbruik? Geef gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze tarievencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gonrieux, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties in de vergelijkingstool achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gonrieux

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen december 2023)

De condities van organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Gonrieux is Ideg. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Couvin valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Gonrieux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel duurzaam: 21,30%
 • Postcodegebied: 5660
 • Gem. mazout: 2310 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-gonrieux

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Gonrieux is dit gemiddeld zo’n 1555 m3 en nog eens 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket lees jij informatie m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Gonrieux, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.belpower.be. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gonrieux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan wel €345 voordeel geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Gonrieux. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Gonrieux. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de gekozen gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Gonrieux vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gonrieux en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gonrieux

Het merendeel van de energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Gonrieux. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Gonrieux vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Couvin zijn er allerlei acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5660. In deze regio kan je soms met financiële bonussen participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo abonnement.