Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boussu-En-Fagne

Eenvoudig energie vergelijken in Boussu-En-Fagne? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle interessante leveranciers als bijvoorbeeld Engie & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Boussu-En-Fagne de beste deal heeft! Daarnaast tref je via de Energiehunter belangrijke info over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Verder geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Boussu-En-Fagne?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Boussu-En-Fagne. Dit varieert van Lampirus tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze werken uitsluitend met de infrastructuur van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boussu-En-Fagne is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Boussu-En-Fagne, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via selecties maken in de energievergelijker zoek jij moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Boussu-En-Fagne

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Boussu-En-Fagne betreft Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Couvin is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Boussu-En-Fagne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel groen: 20,70%
 • Postcodegebied: 5660
 • Verbruik Mazout: 2250 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-boussu-en-fagne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Boussu-En-Fagne is dat gemiddeld 1525 m3 en 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen check jij informatie m.b.t. herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Boussu-En-Fagne, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Boussu-En-Fagne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €255 opleveren. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Boussu-En-Fagne. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Boussu-En-Fagne. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bijv. OCTA+, Essent of ZENO. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Boussu-En-Fagne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Boussu-En-Fagne en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Boussu-En-Fagne

Bijna alle energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Boussu-En-Fagne. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Boussu-En-Fagne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Couvin zien we nogal wat projectenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5660. In deze woonplaats kan je vaak extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus abonnement.