Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rognée

Snel energie vergelijken in Rognée? Dankzij onze website vind je eenvoudig alle erkende aanbieders als bijv. OCTA+ & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Rognée prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je via onze vergelijker uitgebreide informatie over items zoals wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 330,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Rognée?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rognée. Dit varieert van Poweo tot aan Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rognée is? Voer gelijk jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energietarievenvergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Rognée, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filters in de prijzenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een product dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Rognée

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Rognée is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Walcourt wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Rognée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 20,20%
 • Hoofdpostcode: 5651
 • Mazout consumptie: 2200 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-rognee

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Rognée ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 en nog eens 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In algemene zin is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van alle pakketten lees je data aangaande type energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rognée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de maatschappij. Zoals www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Rognée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €335 winst geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Rognée. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Rognée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw toekomstige organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris en Antargaz. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rognée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rognée en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Rognée

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Rognée. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor het filter “Groene Energie uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Rognée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Walcourt kennen we allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5651. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz tarieven.