Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gourdinne

Snel online energie vergelijken in Gourdinne? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Gourdinne prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je op onze website belangrijke info over thema’s als bijv. energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Bovendien vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende bedrijven bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 280,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gourdinne?

We zien nogal wat energieleveranciers in Gourdinne. Van Lampirus tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 20 maatschappijen. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gourdinne is in juli 2024? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gourdinne, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door de keuzevakjes in de energievergelijker achterhaal jij zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Gourdinne

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gourdinne heet Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Walcourt is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Gourdinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 20,00%
 • Hoofdpostcode: 5651
 • Verbruik Mazout: 2180 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-gourdinne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Gourdinne ligt dat gemiddeld op circa 1490 m3 & 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Meestal is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van elk pakket tref je voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gourdinne, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.essent.be + www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Gourdinne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €300 korting realiseren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gourdinne. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Gourdinne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw nieuwe maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare leverancier. Denk aan Luminus, ENGIE en Comfort Energy. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw gekozen aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gourdinne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Gourdinne en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gourdinne

Tal van maatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Gourdinne. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Gourdinne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Walcourt zien we diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5651. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant tarieven.