Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vogenée

Zonder problemen energie vergelijken in Vogenée? Met behulp van deze website vergelijk je supersnel alle verkrijgbare bedrijven als bijv. Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Vogenée prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op deze pagina praktische informatie over topics als leveranciers en vaste en variabele tarieven. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 470,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vogenée?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Vogenée. Van Lampirus tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ideg. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vogenée is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via onze energie vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Vogenée, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. D.m.v filteren in onze vergelijker ontdekken jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Vogenée

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vogenée is Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Walcourt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Vogenée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populair merk: Baxi
 • Groene stroom: 19,70%
 • Postcodegebied: 5650
 • Aantal mazout liters: 2150 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-vogenee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Vogenée ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 en 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle grote energiebedrijven. Van elk contract vind je specificaties over soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vogenée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige aanbieder gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Zoals www.energie2030.be + www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Vogenée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €295 rendement bieden. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaaradvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Vogenée. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vogenée. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Luminus, Lampiris of natuurlijk Elegant. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vogenée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vogenée en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vogenée

Het gros van de bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Vogenée. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Vogenée vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Walcourt bestaan er tegenwoordig verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5650. In deze omgeving kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz tarieven.