Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Castillon

Direct energie vergelijken in Castillon? Dankzij energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle grote maatschappijen als bijv. Watz en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Castillon de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je op energiehunter.be belangrijke info over zaken als tarieven en verschillende contracttypes. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Castillon?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Castillon. Dit varieert van Eneco tot aanbieders zoals Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Castillon is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Castillon, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties in de tool checken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Castillon

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Online account
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Castillon betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Walcourt wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Castillon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populair merk: Remeha
 • Groene energie: 19,10%
 • Hoofdpostcode: 5650
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2090 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-castillon

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Castillon is het gemiddelde verbruik ong. 1445 m3 en nog eens 3450 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen achterhaal je gegevens als herkomst energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Castillon, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be + www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Castillon


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €270 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Castillon. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Castillon. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je nieuwe energieleverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en ook Energy People. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Castillon vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Castillon en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Castillon

Tal van energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Castillon. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Castillon vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Walcourt bestaan er nogal wat activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5650. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie tarieven.