Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oret

Eenvoudig energie vergelijken in Oret? Aan de hand van de energievergelijker tref je moeiteloos alle bekende energie aanbieders als o.a. Mega & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Oret de beste deal heeft! Tevens check je op energiehunter.be praktische informatie over onderwerpen zoals energieproblemen en salderen. Daarnaast bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenvergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oret?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oret. Dat loopt van Poweo tot aan Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag tellen we ruim 20 organisaties. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oret is die past bij jouw verbruik? Geef vlug jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze energie check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Oret, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de energievergelijker ontdek je gemakkelijk een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oret

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oret betreft Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Mettet wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Oret

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • CV Merk: Atag
 • Aandeel groen: 18,60%
 • Hoofdpostcode: 5640
 • Gem. mazout: 2040 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-oret

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Oret gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1420 m3 & 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Vaak loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement bekijk je data zoals soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Oret, en de overstapbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.lampiris.be of www.belpower.be. De door jou gekozen leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Oret


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €340 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bekijk je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oret. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Oret. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt je gekozen maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere OCTA+, Lampiris of natuurlijk Energy People. Bij de volgende stap selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oret vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oret en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oret

Een aanzienlijk deel van de bedrijven faciliteren onderhand groene stroom in Oret. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Oret vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Mettet bestaan er allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5640. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus contract.