Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Biesme

Zonder problemen energie vergelijken in Biesme? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle erkende maatschappijen. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Biesme de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je op onze website uitgebreide informatie over topics als energiegebruik in de regio en de slimme meter. Daarnaast verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 250,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Biesme?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Biesme. Dat gaat van Lampirus tot aan Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel tellen we ruim 25 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke maatschappijen mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Biesme is voor jouw situatie? Vul hierna jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Biesme, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filters in onze vergelijker bekijk je moeiteloos een abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Biesme

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Biesme is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mettet is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Biesme

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel groen: 18,30%
 • Centrale postcode: 5640
 • Aantal mazout liters: 2010 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-biesme

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Biesme ligt dit gemiddeld op 1405 m3 plus 3410 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal jij info als type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Biesme, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Denk aan www.engie.be en www.elegant.be. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Biesme


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €300 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter check jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Biesme. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Biesme. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw aanstaande leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Biesme vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Biesme en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Biesme

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Biesme. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Biesme vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Mettet bestaan er diverse stappen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5640. In deze woonplaats kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus contract.