Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mettet

Direct energie vergelijken in Mettet? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Mettet het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mettet?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mettet. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Deze lopen allemaal via het netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke energie-organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mettet voor jou is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze prijzencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Mettet, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker achterhaal jij zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mettet

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De condities van leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Mettet is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mettet is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Mettet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel groen: 0,298%
 • Postcodegebied: 5640
 • Mazout consumptie: 1870 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-mettet

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Mettet bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 en 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij elk contract check jij informatie m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mettet, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte actie gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Zoals www.engie.be en www.poweo.be. De betreffende energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mettet


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €295 voordeel geven. Toch, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Mettet. Dan realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Veelal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mettet. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt de nieuwe energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste aanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent + Ebem. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Mettet vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mettet en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Mettet

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Mettet. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Mettet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Mettet onderscheiden we vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5640. In de regio kan je vaak relatief goedkoop participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente