Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Biesmerée

Snel energie vergelijken in Biesmerée? Dankzij deze website vind je probleemloos alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Essent en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Biesmerée de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via onze vergelijker bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en uitleg over jouw energierekening. Voorts verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Biesmerée?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Biesmerée. Dat loopt van Lampirus tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Biesmerée is in juni 2024? Voer vlug de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de vergelijkingstool bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Biesmerée, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van keuzes in de prijzenvergelijker bekijken jullie probleemloos een energieproduct dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Biesmerée

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van energie-aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Biesmerée is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mettet is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Biesmerée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 18,40%
 • Centrale postcode: 5640
 • Gem. mazout: 2020 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-biesmeree

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Biesmerée is dat gemiddeld 1410 m3 en nog eens 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Al deze zaken bepalen het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Van ieder contract check jij details m.b.t. soort energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Biesmerée, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be + www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Biesmerée


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €355 besparen. Echter, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: wassen op 30 graden
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Biesmerée. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Biesmerée. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aankomende leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent of Ebem. Daarna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Biesmerée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Biesmerée en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Biesmerée

Het gros van de maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Biesmerée. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Biesmerée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Mettet onderscheiden we nogal wat acties met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5640. In deze buurt kan je vaak heel gunstig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega contract.