Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Daussois

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Daussois? Met behulp van de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle relevante leveranciers als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Daussois de scherpste prijs kan bieden. Bovendien verzamel je via de Energiehunter praktische info over zaken als bijvoorbeeld energieproblemen en salderen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Cerfontaine
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Daussois?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Daussois. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Zij lopen allemaal via de leidingen van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Daussois is die past bij jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Daussois, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de tarievenvergelijker ontdek jij simpel en snel een abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Daussois

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Daussois betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Cerfontaine is de netbeheerder van het gas Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Daussois

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Cerfontaine
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 39,90%
 • Postcode: 5630
 • Mazout verbruik: 1960 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-daussois

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Daussois is dit gemiddeld zo’n 1585 m3 & 3385 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle populaire energie aanbieders. Van ieder pakket lees jij details m.b.t. type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Daussois, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.engie.be of www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Daussois


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €285 bonus betekenen. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna lees je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Daussois. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Daussois. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste partij. Bijv. OCTA+, Lampiris + Antargaz. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage kosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Daussois vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Daussois en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Daussois

Tal van energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Daussois. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Daussois vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Cerfontaine zijn er diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5630. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz.