Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hanzinne

Gemakkelijk energie vergelijken in Hanzinne? Geholpen door de Energiehunter check je gemakkelijk alle erkende energieleveranciers als bijvoorbeeld Eneco & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Hanzinne de beste deal heeft! Voorts vergaar je via de Energiehunter nuttige info info over items zoals de overstapservice en handige bespaartips. Tevens geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 210,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hanzinne?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Hanzinne. Van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 35 organisaties. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hanzinne is voor jouw situatie? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Hanzinne, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels filters in de vergelijkingstool achterhaal je moeiteloos een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hanzinne

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Hanzinne is Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Florennes is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Hanzinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 39,60%
 • Postcodegebied: 5621
 • Mazout: 1930 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-hanzinne

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Hanzinne ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 en 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Normaliter kan het uit om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle pakketten lees jij data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hanzinne, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geldige korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. Zoals www.essent.be en www.elegant.be. De nieuwe energie-partij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hanzinne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €260 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Hanzinne. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms is er sprake van een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hanzinne. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw toekomstige gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieleverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris of natuurlijk ZENO. Tevens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hanzinne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hanzinne en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hanzinne

Een groot deel van de energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Hanzinne. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Hanzinne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Florennes zien we vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5621. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy.