Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Morville

Meteen energie vergelijken in Morville? Met behulp van onze website check je snel en simpel alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Morville de laagste prijs hanteert. Ook tref je op onze website praktische info over onderwerpen zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 305,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Morville?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Morville. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Ideg. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energie-organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Morville is? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energievergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Morville, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Middels filteren in de tool achterhaalt men probleemloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Morville

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Online account
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Morville is Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Florennes is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Morville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 39,20%
 • Postcodegebied: 5620
 • Aantal mazout liters: 1890 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-morville

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Morville gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 en 3350 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van ieder abonnement bekijk je gegevens over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Morville, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de maatschappij. Zoals www.octaplus.be + www.poweo.be. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Morville


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €325 opleveren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Morville. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Morville. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je nieuwe energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe energieleverancier. Bijv. Eneco, Essent of Ecopower. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Morville vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Morville en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Morville

Tal van energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Morville. Op dit front zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Morville vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Florennes zien we diverse activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5620. In deze plaats kan je steeds vaker heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus.