Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vodecée

Zonder problemen energie vergelijken in Vodecée? Via de Energiehunter tref je snel en simpel alle erkende energiebedrijven als Luminus & Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Vodecée de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items als bijv. tarieven en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vodecée?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Vodecée. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het net van Ideg. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke energiemaatschappij actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vodecée is voor jouw verbruik? Voer direct de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels onze handige vergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vodecée, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties maken in de Energiehunter checkt men zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vodecée

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Vodecée heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Philippeville is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Vodecée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • CV ketel: Baxi
 • Groene energie: 38,80%
 • Centrale postcode: 5600
 • Gem. mazout: 1850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-vodecee

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Vodecée ligt dat gemiddeld op circa 1530 m3 & 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Betreffende prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle beschikbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement tref jij specificaties zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Vodecée, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieder gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.zeno.be. Jouw toekomstige energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Vodecée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €355 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna profiteer je van 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vodecée. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vodecée. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw betreffende maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare maatschappij. Bijv. Eneco, Essent of Belpower. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vodecée vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vodecée en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Vodecée

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Vodecée. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Vodecée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Philippeville zien we allerlei plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5600. In deze regio kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Engie.