Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Surice

Meteen energie vergelijken in Surice? Geholpen door onze website ontdek je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als o.a. OCTA+ & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Surice prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via de energievergelijker belangrijke info over onderwerpen als bijv. tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 410,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Surice?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Surice. Dit varieert van Essent tot Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In mei 2024 kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Surice is voor jouw verbruik? Geef hieronderde benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Surice, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filteren in onze vergelijker achterhalen jullie simpel en snel een contract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Surice

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Surice heet Ideg. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Philippeville wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Surice

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • CV ketel: Bosch
 • Groene energie: 38,50%
 • Hoofdpostcode: 5600
 • Aantal mazout liters: 1820 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-surice

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Surice is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 & 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen achterhaal je gegevens met betrekking tot type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Surice, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante actie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be of www.eni.com. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Surice


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €370 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna vind je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Surice. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Surice. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste partij. Denk aan OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ebem. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Surice vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Surice en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Surice

Tal van organisaties leveren onderhand groene stroom in Surice. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Surice vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Philippeville bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5600. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant prijzen mei 2024.