Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sart-En-Fagne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sart-En-Fagne? Aan de hand van deze website check je probleemloos alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan Watz & Poweo. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Sart-En-Fagne de laagste prijs biedt. Daarnaast verzamel je op deze pagina bruikbare info over topics als maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 210,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sart-En-Fagne?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Sart-En-Fagne. Dat loopt van Eneco tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sart-En-Fagne is voor jouw verbruik? Vul hierna de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze handige vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sart-En-Fagne, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de vergelijkingstool detecteren jullie eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sart-En-Fagne

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Online account

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sart-En-Fagne heet Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Philippeville wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Sart-En-Fagne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel groen: 38,30%
 • Hoofdpostcode: 5600
 • Mazout consumptie: 1800 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-sart-en-fagne

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Sart-En-Fagne is dit gemiddeld zo’n 1505 m3 en 3305 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten tref jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Sart-En-Fagne, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.poweo.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sart-En-Fagne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €290 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sart-En-Fagne. Daarna bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sart-En-Fagne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je betreffende energie-aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare aanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris of natuurlijk Trevion. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sart-En-Fagne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sart-En-Fagne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sart-En-Fagne

Bijna alle energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Sart-En-Fagne. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Sart-En-Fagne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Philippeville onderscheiden we vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5600. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Lampirus prijzen mei 2024.