Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Philippeville

Eenvoudig energie vergelijken in Philippeville? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je gemakkelijk alle relevante energie aanbieders als Essent en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Philippeville de laagste prijs hanteert. Daarbij check je via onze vergelijker praktische informatie over items zoals energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 210,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Philippeville?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Philippeville. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Mega, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Philippeville is op dit moment? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Geholpen door onze prijzencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Philippeville, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties maken in de tool achterhalen jullie eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Philippeville

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Philippeville heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Philippeville is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Philippeville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 0,295%
 • Centrale postcode: 5600
 • Mazout: 1840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-philippeville

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Philippeville is dat gemiddeld 1440 m3 + 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Van alle pakketten achterhaal jij gegevens als soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Philippeville, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die past bij jouw budget.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Philippeville


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €355 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigadvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Philippeville. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Philippeville. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe energieleverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Belpower. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Philippeville vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Philippeville en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Philippeville

Het gros van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Philippeville. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Philippeville vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Philippeville onderscheiden we meerdere plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5600. In deze omgeving kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Engie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente