Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jamiolle

Snel online energie vergelijken in Jamiolle? Dankzij onze vergelijker tref je moeiteloos alle relevante aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Jamiolle de laagste prijs hanteert. Verder tref je via onze vergelijker handige informatie over topics zoals verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 390,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Jamiolle?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Jamiolle. Dit loopt van Eneco tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze leveranciers gebruiken allen de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jamiolle voor jou is? Vul gelijk jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze handige vergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Jamiolle, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de prijzenvergelijker detecteert men probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Jamiolle

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Jamiolle is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Philippeville wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Informatie over Jamiolle

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populaire CV: ACV
 • Aandeel groen: 37,60%
 • Postcodegebied: 5600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1730 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-jamiolle

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Jamiolle is dit gemiddeld zo’n 1470 m3 en 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk pakket achterhaal je data met betrekking tot soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Jamiolle, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.wasewind.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Jamiolle


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €295 besparen. Echter, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Jamiolle. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Jamiolle. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt jouw geselecteerde aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Jamiolle vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Jamiolle en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Jamiolle

Bijna alle energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Jamiolle. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Jamiolle vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Philippeville bestaan er allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5600. In deze regio kan je soms heel gunstig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie prijzen juli 2024.