Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sovet

Gemakkelijk energie vergelijken in Sovet? Geholpen door onze website achterhaal je eenvoudig alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Essent & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Sovet de scherpste prijs kan bieden. Tevens tref je op energiehunter.be handige info over topics zoals energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sovet?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Sovet. Dat gaat van Engie tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 providers. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sovet is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energiehunter achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Sovet, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filters in de tool detecteer je verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sovet

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Sovet heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ciney valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Sovet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 37,20%
 • Hoofdpostcode: 5590
 • Gem. mazout: 1690 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-sovet

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Sovet is het gemiddelde verbruik ong. 1450 m3 plus 3465 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De data die je invult dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen vind jij data met betrekking tot type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sovet, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. O.a. www.engie.be en www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sovet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €385 rendement bieden. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder check jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Sovet. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sovet. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je geselecteerde energiemaatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Poweo. Daarnaast selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sovet vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sovet en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sovet

Veel energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Sovet. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Sovet vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Ciney zijn er diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5590. In de regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Comfort Energy prijzen.