Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chevetogne

Snel online energie vergelijken in Chevetogne? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare energie aanbieders als o.a. OCTA+ & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Chevetogne prijstechnisch het meest interessant is. Ook tref je op deze website uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld de overstapservice en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Chevetogne?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Chevetogne. Dit varieert van Essent tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chevetogne is in juli 2024? Geef gelijk jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Chevetogne, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteert men simpel en snel een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Chevetogne

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Chevetogne heet Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ciney valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Chevetogne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 36,60%
 • Hoofdpostcode: 5590
 • Verbruik Mazout: 1630 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-chevetogne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Chevetogne bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1420 m3 & 3435 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Van elk contract achterhaal jij info aangaande type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Chevetogne, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte actie gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Chevetogne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigadvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Chevetogne. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Chevetogne. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de aanstaande organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Aspiravi. Hierna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Chevetogne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Chevetogne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Chevetogne

Tal van energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Chevetogne. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Chevetogne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ciney bestaan er nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5590. In deze buurt kan je vaak extra voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Eneco prijzen.