Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Braibant

Gemakkelijk energie vergelijken in Braibant? Middels onze vergelijker vind je probleemloos alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan Watz en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Braibant voor jou de beste prijs heeft. Voorts bekijk je via de energievergelijker belangrijke informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld maatschappijen en info over duurzame energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 290,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Braibant?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Braibant. Dit varieert van Lampirus tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 tellen we ruim 20 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Braibant is op dit moment? Geef hierna jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze prijzencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Braibant, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter check je eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Braibant

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Braibant betreft Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ciney is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Braibant

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 36,50%
 • Postcodegebied: 5590
 • Aantal mazout liters: 1620 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-braibant

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Braibant ligt dat gemiddeld op circa 1415 m3 en 3430 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Dit alles werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het slim om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk abonnement bekijk jij gegevens als herkomst van stroom en gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Braibant, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Braibant


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaartip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaaradvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Braibant. Zo realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Vaak vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Braibant. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de toekomstige organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de beste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Eni. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Braibant vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Braibant en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Braibant

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Braibant. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Braibant vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Ciney zien we diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5590. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent prijzen.