Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wavreille

Snel energie vergelijken in Wavreille? Aan de hand van onze website check je supersnel alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Wavreille voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je op deze website waardevolle informatie over thema’s zoals het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wavreille?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wavreille. Dat gaat van Eneco tot een speler als Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wavreille is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze prijzencheck bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Wavreille, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wavreille

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Wavreille heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Rochefort is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Wavreille

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • CV ketel: Faber
 • Groene energie: 36,30%
 • Postcode: 5580
 • Verbruik stookolie: 1600 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-wavreille

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Wavreille bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1405 m3 plus 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder contract lees je specificaties aangaande soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wavreille, en de overstapbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Onder andere www.lampiris.be en www.poweo.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wavreille


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 rendement bieden. Maar, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Wavreille. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wavreille. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energieleverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris of Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wavreille vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wavreille en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wavreille

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Wavreille. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Wavreille vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Rochefort kennen we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5580. In de regio kan je wellicht heel gunstig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz duurzame energie.