Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Han-Sur-Lesse

Direct energie vergelijken in Han-Sur-Lesse? Middels deze website vergelijk je moeiteloos alle grote maatschappijen als bijv. OCTA+ & Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Han-Sur-Lesse prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op energiehunter.be handige informatie over items als energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Han-Sur-Lesse?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Han-Sur-Lesse. Dat loopt van Poweo tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Zij nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Han-Sur-Lesse is op dit moment? Geef gelijk jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energievergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Han-Sur-Lesse, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filters in de tarievenvergelijker bekijk jij eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Han-Sur-Lesse

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Han-Sur-Lesse heet Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Rochefort is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Han-Sur-Lesse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • Populair merk: AWB
 • Groene stroom: 35,70%
 • Postcodegebied: 5580
 • Aantal mazout liters: 1540 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-han-sur-lesse

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Han-Sur-Lesse ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en nog eens 3390 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement check je specificaties als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Han-Sur-Lesse, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.essent.be + www.aspiravi.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Han-Sur-Lesse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €395 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Han-Sur-Lesse. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Han-Sur-Lesse. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aankomende energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en ook Ecopower. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Han-Sur-Lesse vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Han-Sur-Lesse en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Han-Sur-Lesse

Veel organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Han-Sur-Lesse. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Han-Sur-Lesse vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Rochefort zien we nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5580. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Mega duurzame energie.