Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eprave

Snel energie vergelijken in Eprave? Dankzij de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle grote maatschappijen als Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Eprave prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je via onze vergelijker praktische info over thema’s als bijv. stroomtarieven en vaste of variabele tarieven. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Eprave?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Eprave. Van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eprave voor jou is? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij de energievergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Eprave, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filters in de vergelijkingstool detecteert men eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Eprave

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van maatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Eprave is Ideg. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Rochefort valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Eprave

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • CV Merk: Agpo
 • Aandeel groen: 35,60%
 • Postcode: 5580
 • Mazout consumptie: 1530 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-eprave

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Eprave ligt dit gemiddeld op 1575 m3 & 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk pakket zie jij gegevens m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Eprave, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire korting gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be en www.antargaz.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Eprave


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €340 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina vind jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Eprave. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Eprave. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de geselecteerde organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent + Energy People. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Eprave vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Eprave en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Eprave

Het merendeel van de bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Eprave. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Eprave vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Rochefort zien we diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5580. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus duurzame energie.