Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buissonville

Op je gemak energie vergelijken in Buissonville? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Buissonville voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je op deze website bruikbare info over topics zoals stroomtarieven en slimme thermostaten. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 495,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Buissonville?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Buissonville. Dit loopt van Lampirus tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 40 maatschappijen. Zij gebruiken allen de leidingen van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buissonville is op dit moment? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Buissonville, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Middels filteren in de prijzenvergelijker check jij probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Buissonville

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Buissonville betreft Ideg. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Rochefort wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Buissonville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 35,50%
 • Centrale postcode: 5580
 • Mazout verbruik: 1520 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-buissonville

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Buissonville ligt dit gemiddeld op 1570 m3 plus 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder contract check je details over type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Buissonville, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.lampiris.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Buissonville


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €300 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Buissonville. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Buissonville. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt de nieuwe energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris en ook Eni. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Buissonville vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Buissonville en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Buissonville

Een aanzienlijk deel van de leveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Buissonville. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Buissonville vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Rochefort onderscheiden we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5580. In deze omgeving kan je in toenemende mate heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook OCTA+ duurzame energie.