Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rienne

Zonder problemen energie vergelijken in Rienne? Met behulp van onze vergelijker achterhaal je eenvoudig alle bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Rienne de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Voorts verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 415,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Rienne?

We zien steeds meer energieleveranciers in Rienne. Dat loopt uiteen van Eneco tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rienne voor jou is? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze handige vergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Rienne, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van jouw input in de energievergelijker achterhaal jij simpel en snel een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rienne

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Rienne betreft Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Gedinne is de aardgas netbeheerder Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Rienne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene energie: 34,90%
 • Postcode: 5575
 • Verbruik stookolie: 2970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-rienne

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Rienne is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 & 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het een goed idee om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder pakket tref jij informatie als soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rienne, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.luminus.be en www.eneco.be. De door jou gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rienne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €395 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktische tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Rienne. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Rienne. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je geselecteerde aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Ebem. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rienne vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rienne en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Rienne

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Rienne. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Rienne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Gedinne bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5575. In deze plaats kan je soms extra voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Elegant vergelijken.