Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houdremont

Gemakkelijk energie vergelijken in Houdremont? Middels deze website achterhaal je overzichtelijk alle grote energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Houdremont voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je via de energievergelijker nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld de netbeheerder en verschillende contracttypes. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 285,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Houdremont?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Houdremont. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kun je kiezen uit circa 35 leveranciers. Deze lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houdremont is voor jouw situatie? Geef eenvoudig jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van onze energie bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Houdremont, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van keuzes in de energievergelijker vind jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Houdremont

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Houdremont betreft Ideg. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gedinne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Houdremont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • CV ketel: Watts
 • Groene energie: 34,40%
 • Postcodegebied: 5575
 • Mazout verbruik: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-houdremont

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Onder andere samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Houdremont ligt dit gemiddeld op 1515 m3 en nog eens 3325 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel loont het om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van elk abonnement vind jij informatie aangaande soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Houdremont, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be + www.poweo.be. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Houdremont


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €255 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Houdremont. Zo realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Houdremont. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert de geselecteerde energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en Ecopower. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Houdremont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Houdremont en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Houdremont

Veel maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Houdremont. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Houdremont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Gedinne kennen we diverse stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5575. In de regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus vergelijken.