Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pondrôme

Snel energie vergelijken in Pondrôme? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle interessante energie aanbieders als bijv. Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Pondrôme voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op deze website waardevolle info over topics als bijv. verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Pondrôme?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Pondrôme. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze bedrijven gebruiken allen het net van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pondrôme voor jou is? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze tarievencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Pondrôme, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in de vergelijkingstool zoeken jullie gemakkelijk een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Pondrôme

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Pondrôme heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Beauraing wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Pondrôme

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV Merk: Pentec
 • Groene energie: 34,10%
 • Postcode: 5574
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-pondrome

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Pondrôme ligt dit gemiddeld op 1500 m3 & 3310 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zoek je gegevens aangaande soort energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Pondrôme, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.luminus.be en ook www.eni.com. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Pondrôme


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €270 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Pondrôme. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Pondrôme. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Aspiravi. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Pondrôme vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Pondrôme en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Pondrôme

Veel energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Pondrôme. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Pondrôme vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Beauraing zien we steeds meer stappen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5574. In deze regio kan je vaak financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent vergelijken.