Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wancennes

Gemakkelijk energie vergelijken in Wancennes? Middels onze website tref je snel en simpel alle relevante bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Wancennes de beste deal heeft! Tevens verzamel je op onze website belangrijke informatie over zaken zoals tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wancennes?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Wancennes. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 35 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wancennes is? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Wancennes, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filteren in de vergelijkingstool checken jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wancennes

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wancennes heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beauraing is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Wancennes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel groen: 33,60%
 • Centrale postcode: 5570
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2840 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-wancennes

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Wancennes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 plus 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Dikwijls loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Van ieder abonnement check jij gegevens aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wancennes, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be en www.poweo.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wancennes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €270 opleveren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters bieden wij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Wancennes. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Wancennes. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de nieuwe energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, Lampiris + Comfort Energy. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wancennes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wancennes en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Wancennes

Het gros van de maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Wancennes. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Wancennes vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Beauraing zien we steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5570. In deze omgeving kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy diensten.