Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Feschaux

Snel online energie vergelijken in Feschaux? Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je probleemloos alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Feschaux prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via de Energiehunter belangrijke informatie over items zoals energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Feschaux?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Feschaux. Van Lampirus tot en met Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze maatschappijen gebruiken allen de leidingen van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Feschaux is in juli 2024? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze energie vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Feschaux, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels keuzes in de Energiehunter vind jij simpel en snel een abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Feschaux

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Feschaux is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Beauraing wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Feschaux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV ketel: Chappee
 • Groene stroom: 33,20%
 • Postcodegebied: 5570
 • Gem. mazout: 2800 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-feschaux

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Feschaux is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 en 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Dikwijls is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen lees je voorwaarden m.b.t. soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Feschaux, en de welkomstbonus. Kies de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.engie.be + www.ebem.be. De gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Feschaux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 winst geven. Echter, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna profiteer je van 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Feschaux. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Feschaux. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert je aanstaande energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE + Comfort Energy. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Feschaux vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Feschaux en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Feschaux

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden onderhand groene stroom in Feschaux. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Feschaux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Beauraing onderscheiden we nogal wat opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5570. In deze omgeving kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus diensten.