Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dion

Meteen energie vergelijken in Dion? Dankzij www.energiehunter.be check je snel en simpel alle grote energiebedrijven als o.a. Luminus en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Dion de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je op deze website nuttige info info over thema’s zoals leveranciers en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Dion?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Dion. Dat gaat van Poweo tot en met Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dion is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Dion, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker detecteer je eenvoudig een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Dion

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Dion betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beauraing is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Dion

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 33,00%
 • Hoofdpostcode: 5570
 • Mazout: 2780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-dion

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Dion is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 en nog eens 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van ieder contract zoek jij info als type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Dion, en de welkomstbonus. Kies de partij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be of www.energypeople.be. Jouw toekomstige aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Dion


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €295 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Dion. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Dion. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de geselecteerde gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris + Ecopower. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Dion vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dion en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Dion

Tal van bedrijven ondersteunen onderhand groene stroom in Dion. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Dion vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Beauraing onderscheiden we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5570. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Eneco diensten.