Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Custinne

Zonder problemen energie vergelijken in Custinne? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Custinne prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op onze website nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld de netbeheerder en vaste of variabele tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 260,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Custinne?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Custinne. Dat loopt van Poweo tot een speler als Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 35 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ideg. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Custinne is voor jouw situatie? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Custinne, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in de Energiehunter bekijk jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Custinne

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Eigen account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Custinne is Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Houyet wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Custinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populaire CV: Agpo
 • Aandeel groen: 32,60%
 • Hoofdpostcode: 5562
 • Verbruik stookolie: 2740 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-custinne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Custinne ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 & 3450 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In de regel is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen bekijk jij voorwaarden aangaande type energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Custinne, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting beschikbaar? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be of www.poweo.be. Jouw nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Custinne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €285 winst geven. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: maak een sport van het overstappen in Custinne. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Custinne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt de toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bijv. Luminus, Lampiris + Energie 2030. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Middels de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Custinne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Custinne en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Custinne

Een aanzienlijk deel van de leveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Custinne. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Custinne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Houyet kennen we allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5562. In deze woonplaats kan je vaak extra voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Poweo energie.