Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mesnil-Eglise

Eenvoudig energie vergelijken in Mesnil-Eglise? Via deze website check je overzichtelijk alle erkende leveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Mesnil-Eglise de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en concrete energiebespaartips. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mesnil-Eglise?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Mesnil-Eglise. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke aanbieders in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mesnil-Eglise is op dit moment? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Mesnil-Eglise, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de vergelijkingstool check jij zonder problemen een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mesnil-Eglise

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mesnil-Eglise is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Houyet wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Mesnil-Eglise

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene energie: 32,30%
 • Centrale postcode: 5560
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-mesnil-eglise

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Mesnil-Eglise is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 en 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Door de bank genomen loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk pakket vind je details m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mesnil-Eglise, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Denk aan www.luminus.be of www.belpower.be. De door jou gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mesnil-Eglise


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €285 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna profiteer je van vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaartip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mesnil-Eglise. In dat geval is de besparing het grootst. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Mesnil-Eglise. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw aanstaande energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mesnil-Eglise vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mesnil-Eglise en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Mesnil-Eglise

Het gros van de organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Mesnil-Eglise. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Mesnil-Eglise vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Houyet zien we vele acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5560. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Lampirus energie.