Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petit-Fays

Snel energie vergelijken in Petit-Fays? Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Petit-Fays de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over items zoals verschillende aanbieders en salderen. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 435,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Petit-Fays?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Petit-Fays. Van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is enorm. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petit-Fays is? Geef hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energiehunter bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Petit-Fays, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in de prijzenvergelijker vind je moeiteloos een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Petit-Fays

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Petit-Fays is Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bièvre is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Petit-Fays

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 31,90%
 • Centrale postcode: 5555
 • Verbruik Mazout: 2670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-petit-fays

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Petit-Fays gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 + 3415 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind jij informatie als type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Petit-Fays, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be en www.trevion.be. Jouw toekomstige aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Petit-Fays


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €335 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Petit-Fays. Zo realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Petit-Fays. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen energieleverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en ook Watz. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Petit-Fays vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Petit-Fays en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Petit-Fays

Bijna alle leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Petit-Fays. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Petit-Fays vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Bièvre bestaan er verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5555. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over OCTA+ energie.