Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Naomé

Meteen energie vergelijken in Naomé? Aan de hand van deze website vergelijk je moeiteloos alle beschikbare aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Naomé de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Daarbij komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 315,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Naomé?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Naomé. Dat loopt uiteen van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 40 organisaties. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Ideg. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Naomé is voor jouw verbruik? Geef direct de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze energie ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Naomé, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de tool vinden jullie moeiteloos een contract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Naomé

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Naomé betreft Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bièvre valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Naomé

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • CV Merk: Atag
 • Groene stroom: 31,70%
 • Centrale postcode: 5555
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2650 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-naome

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Naomé ligt dit gemiddeld op 1585 m3 en nog eens 3405 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle erkende energieleveranciers. Van ieder pakket tref jij gegevens m.b.t. soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Naomé, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. O.a. www.luminus.be of www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Naomé


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €365 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Naomé. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Naomé. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw nieuwe energie-organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Ecopower. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Naomé vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Naomé en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Naomé

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Naomé. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Naomé vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Bièvre zien we meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5555. In deze regio kan je vaak extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent energie.