Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gros-Fays

Eenvoudig energie vergelijken in Gros-Fays? Middels de Energiehunter check je gemakkelijk alle relevante aanbieders als bijv. Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Gros-Fays de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op energiehunter.be praktische info over zaken als bijvoorbeeld overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 360,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gros-Fays?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Gros-Fays. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gros-Fays is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Gros-Fays, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via de keuzevakjes in onze vergelijker check jij probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gros-Fays

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gros-Fays is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bièvre wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Gros-Fays

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene energie: 31,50%
 • Centrale postcode: 5555
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-gros-fays

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Gros-Fays ligt dit gemiddeld op 1575 m3 + 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Betreffende contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het een goed idee om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder abonnement check jij details met betrekking tot type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gros-Fays, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.essent.be en ook www.trevion.be. De betreffende energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Gros-Fays


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €330 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Gros-Fays. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Gros-Fays. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent en ook Eni. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gros-Fays vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gros-Fays en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Gros-Fays

Tal van energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Gros-Fays. Echter is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Gros-Fays vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Bièvre zijn er allerlei activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5555. In deze omgeving kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Antargaz mei 2024.