Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bièvre

Direct energie vergelijken in Bièvre? Via de energievergelijker achterhaal je probleemloos alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Engie & Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Bièvre de beste deal heeft! Daarnaast check je op onze website praktische info over onderwerpen als leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 385,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bièvre?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bièvre. Van Engie tot OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In maart 2024 zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bièvre is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bièvre, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filteren in de Energiehunter achterhaal je moeiteloos een product dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bièvre

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bièvre betreft Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bièvre valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Bièvre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 0,289%
 • Postcode: 5555
 • Mazout verbruik: 1780 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-bievre

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Bièvre is dat gemiddeld 1410 m3 en 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaliter is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle erkende energie aanbieders. Van ieder contract vind jij info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bièvre, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie actie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bièvre


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €290 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bièvre. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bièvre. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt je toekomstige gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en ook ZENO. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bièvre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bièvre en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Bièvre

Het gros van de energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Bièvre. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Bièvre vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Bièvre zien we vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5555. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Watz contract.


Alle plaatsen in deze gemeente