Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anhée

Snel energie vergelijken in Anhée? Aan de hand van onze website vind je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Engie en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Anhée prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op energiehunter.be waardevolle info over zaken als de netbeheerder en info over duurzame energie. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anhée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 365,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Anhée?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Anhée. Dit varieert van Poweo tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anhée is voor jouw situatie? Vul vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Anhée, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van jouw input in de tool vinden jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Anhée

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Anhée betreft Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Anhée wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Anhée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Anhée
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 0,286%
 • Centrale postcode: 5537
 • Mazout: 1750 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-anhee

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Anhée gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1600 m3 & 3410 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Van elk pakket lees je informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Anhée, en de eventuele korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be of www.eni.com. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Anhée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €255 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Anhée. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Anhée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je nieuwe energie-aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de energievergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Anhée vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Anhée en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Anhée

Een groot deel van de maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Anhée. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Anhée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Anhée kennen we allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5537. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+ contract.


Alle plaatsen in deze gemeente