Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Warnant

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Warnant? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Mega & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Warnant prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je op onze website belangrijke info over items als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en variabele of vaste tarieven. Tevens verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Anhée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 210,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Warnant?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Warnant. Dit loopt van Poweo tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment tellen we ruim 35 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Warnant voor jou is? Vul snel de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Warnant, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v keuzes in de energievergelijker achterhaal je simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Warnant

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Warnant is Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Anhée valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Warnant

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Anhée
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 29,20%
 • Postcodegebied: 5537
 • Aantal mazout liters: 2400 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-warnant

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Warnant ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en nog eens 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle pakketten bekijk jij informatie als type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Warnant, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieder gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.eneco.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Warnant


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €385 opleveren. Maar, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters vinden: maak een sport van het overstappen in Warnant. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Warnant. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de nieuwe organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare aanbieder. Zoals Luminus, Essent en Belpower. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Warnant vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Warnant en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Warnant

De meeste organisaties leveren op dit moment groene stroom in Warnant. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan zeker weten “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Warnant vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Anhée zien we nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5537. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie overstappen.