Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Annevoie-Rouillon

Zonder problemen energie vergelijken in Annevoie-Rouillon? Geholpen door onze website vind je probleemloos alle erkende energiebedrijven als OCTA+ en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Annevoie-Rouillon de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je op energiehunter.be waardevolle info over onderwerpen als bijv. maatschappijen en zakelijke energie. Daarnaast verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anhée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Annevoie-Rouillon?

We zien flink wat energieleveranciers in Annevoie-Rouillon. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2024 zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze gebruiken allen het net van Ideg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Annevoie-Rouillon is? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Annevoie-Rouillon, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de energievergelijker check je gemakkelijk een abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Annevoie-Rouillon

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Annevoie-Rouillon is Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Anhée wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Annevoie-Rouillon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Anhée
 • Populair merk: Atag
 • Groene energie: 28,70%
 • Postcodegebied: 5537
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2350 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-annevoie-rouillon

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Annevoie-Rouillon gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 + 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Van alle pakketten achterhaal jij voorwaarden als soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Annevoie-Rouillon, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.energie2030.be + www.eneco.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Annevoie-Rouillon


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €280 winst geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Annevoie-Rouillon. Zo is de besparing het grootst. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Annevoie-Rouillon. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste aanbieder. Bijv. OCTA+, Essent en Wase Wind. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Annevoie-Rouillon vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Annevoie-Rouillon en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Annevoie-Rouillon

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Annevoie-Rouillon. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Annevoie-Rouillon vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Anhée zien we diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5537. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus afsluiten.