Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Evrehailles

Snel energie vergelijken in Evrehailles? Geholpen door energiehunter.be check je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Evrehailles de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op onze website waardevolle info over thema’s als bijv. tarieven en zakelijke energie. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 350,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Evrehailles?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Evrehailles. Van Lampirus tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Evrehailles is op dit moment? Vul hierna de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energiehunter vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Evrehailles, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker vind jij zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Evrehailles

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Evrehailles betreft Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Yvoir is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Evrehailles

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 28,10%
 • Postcode: 5530
 • Gem. mazout: 2290 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-evrehailles

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Evrehailles is dat gemiddeld 1405 m3 & 3440 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder pakket zie jij voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Evrehailles, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Evrehailles


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €365 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Evrehailles. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Vaak vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Evrehailles. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Essent of Aspiravi. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Evrehailles vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Evrehailles en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Evrehailles

Het merendeel van de organisaties ondersteunen op dit moment groene stroom in Evrehailles. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Evrehailles vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Yvoir bestaan er steeds meer plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5530. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent afsluiten.