Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dorinne

Meteen energie vergelijken in Dorinne? Dankzij deze website vind je supersnel alle relevante leveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Dorinne voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vergaar je via de energievergelijker bruikbare informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld stroomtarieven en handige bespaartips. Voorts vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 425,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Dorinne?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Dorinne. Dit varieert van Antargaz tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 35 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dorinne is die past bij jouw verbruik? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze prijzencheck ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Dorinne, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels de keuzevakjes in de tool achterhaal jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Dorinne

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De condities van energieleveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel beheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Dorinne is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Yvoir is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Dorinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • Populair merk: Oertli
 • Groene energie: 27,90%
 • Postcodegebied: 5530
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2270 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-dorinne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Dorinne bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1600 m3 plus 3430 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Inzake contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten bekijk je specificaties m.b.t. type energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Dorinne, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.wasewind.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Dorinne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €395 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Dorinne. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Dorinne. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt de betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste leverancier. Denk aan Luminus, Lampiris of Belpower. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Dorinne vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dorinne en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dorinne

Een groot deel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Dorinne. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Dorinne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Yvoir onderscheiden we allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5530. In deze buurt kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz abonnement.